Чехія вирішила завершити тимчасовий контроль на кордоні зі Словаччиною

Середа, 1 лютого 2023, 16:34

Контроль на чесько-словацькому кордоні, запроваджений через нелегальну міграцію, завершиться 4 лютого.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Чехії Віт Ракушан після засідання уряду в середу, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Novinky.

"Перевірки на словацько-чеському кордоні закінчуються 4 лютого. З 5 лютого постійного прикордонного контролю не буде", - сказав Ракушан.

Однак 70 поліцейських залишаться на службі в прикордонних районах. "Йдеться про посилений нагляд у зоні біля офіційних пунктів пропуску, а також на зеленому кордоні. Відтак, перевірка не відбуватиметься безпосередньо на кордоні, а відбуватиметься вибірково", - додав міністр.

Цей захід запроваджувався з метою запобігти руху на захід нелегальних мігрантів, які перетинають кордон Чехії. З сотень перехоплень на день їхня кількість скоротилася до одиниць.

"Кількість значно зменшилася. Незважаючи на це, ми продовжимо брати участь у контролі транспортних засобів безпосередньо на словацькій стороні, щоб їх перехоплювали на словацькій стороні", - сказав Ракушан.

Ракушан також заявив, що уряд готовий оперативно змінити рішення. Наразі він використав лише чотири місяці з шестимісячного періоду, протягом якого країни Шенгенської зони можуть приймати рішення про тимчасовий прикордонний контроль.

З моменту запровадження заходів, за даними МВС Чехії, до 25 січня поліція перевірила понад три мільйони осіб. Були зупинені 9567 осіб і 2545 з них отримали відмову у в’їзді. Затримали 141 особу, підозрювану в контрабанді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: