Протестувальника з прапором Конфедерації у Капітолії засудили до 3 років в’язниці

П'ятниця, 10 лютого 2023, 10:32

У США учасника заворушень 6 січня 2021 року з прапором Конфедерації, який був одним з перших, хто увірвався до будівлі Капітолію, засудили до трьох років ув’язнення.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє ABC News.

Кевін Зефрід з Делаверу був частиною натовпу з боку Сенату і першим зіткнувся з офіцером поліції Капітолію Юджином Гудманом, який успішно відвертав нападників від сенаторів, що перебували поруч.

 
Фото: AFP

Гудман згадує, що Зефрід погрожував йому і штовхав у нього своїм флагштоком. Члени натовпу вигукували погрози на адресу Гудмана, в тому числі, за словами прокурорів: "Він одна людина. Нас - тисячі".

Суддя окружного суду США Тревор Макфадден заявив, що цей інцидент на расовому ґрунті став негативним фактором при винесенні вироку Зефріду.

Син Зефріда Хантер нині відбуває дворічне ув'язнення за штурм Капітолію разом зі своїм батьком.

На слуханнях Зефрід зі сльозами на очах вибачився перед суддею, сказавши, що він "глибоко шкодує" через свої дії.

Суддя назвав поведінку Зефріда "глибоко тривожною" і не погодився з аргументами захисту про те, що відсутність у Зефріда гостроти розуму має бути врахована при винесенні йому вироку.

Нагадаємо, "шаман" QAnon, фото якого з Капітолію облетіли передні шпальти ЗМІ, отримав за участь у подіях понад три роки в'язниці.

На цей час найсуворіший вирок серед винесених учасникам штурму, наскільки відомо - семирічний термін ув’язнення. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: