Глава МЗС Канади зустрілась з Зеленським в Києві: обговорювали розмінування та відбудову регіонів

Вівторок, 14 лютого 2023, 18:49

Міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі прибула з візитом до Києва і зустрілась з президентом України Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє сайт глави держави, пише "Європейська правда".

Глава держави висловив подяку уряду Канади та всьому канадському народу за потужну підтримку й допомогу Україні під час війни.

Окремо президент відзначив відчутну оборонну допомогу, яку Канада надає Україні. "Ваша підтримка української армії є неоціненною в ці важкі для нас часи", – сказав Зеленський. Він також високо оцінив рішення Оттави передати нашій країні бойові танки "Leopard".

Зеленський також висловив упевненість у тому, що переважна більшість держав світу підтримає резолюцію Генеральної асамблеї ООН, яку запропоновано ухвалити до річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Президент і глава МЗС Канади обговорили кроки для прискорення відбудову звільнених від агресора регіонів, а також щодо питання розмінування територій, де велися бойові дії.

Окрему увагу було приділено необхідності притягнення до відповідальності винних у злочині агресії, а також роботі, що ведеться в цьому напрямі.

Нагадаємо, чотири бойові танки Leopard 2A4, які Канада обіцяла передати Україні, вже перебувають у Польщі, й українські військовослужбовці вже навчаються на них.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: