Президент Болгарії розпустив парламент і призначив технічний кабінет

Четвер, 2 лютого 2023, 09:34

Президент Болгарії Румен Радев призначив тимчасовий уряд з 3 лютого на чолі з Галабом Доневим. 

Про це повідомила пресслужба болгарського президента, пише "Європейська правда".

21 січня Радев заявляв  в інтерв'ю, що Донев залишиться прем'єр-міністром у наступному кабінеті на тлі політичної кризи.

Раніше у січні Радев призначив дострокові парламентські вибори на 2 квітня 2023 року - це будуть вже п’яті за останні два роки вибори у країні.

Про нові вибори стало відомо після того, як Соціалістична партія оголосила, що їй не вдалося сформувати уряд і повернула невиконаний мандат президенту країни.

Аналітики очікують, що чергові вибори знову призведуть до роздробленого парламенту, якому буде важко знайти компроміс і сформувати робочий коаліційний уряд.

Очікується, що триваюча політична криза загальмує плани Болгарії приєднатися до Єврозони наприкінці цього року, а також своєчасне отримання мільярдів євро з фондів відновлення ЄС.

Болгарія перебуває в політичному безладі з літа 2020 року, коли тисячі болгар вийшли на вулиці на знак протесту проти правління колишнього болгарського прем’єра Бойка Борисова, звинувачуючи його в нездатності боротися з корупцією і змові з впливовими місцевими олігархами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: