Нова посол у Болгарії все ж зустрілася з профільним комітетом Ради, депутатка розповіла деталі

Четвер, 23 лютого 2023, 09:59

Новопризначений посол України у Болгарії Олеся Ілащук провела зустріч з народними депутатами комітету Верховної ради у закордонних справах.

Про це повідомила на своїй Facebook-сторінці народна депутатка від "Європейської солідарності" Ірина Геращенко, пише "Європейська правда".

За словами Геращенко,  Ілащук почала з того, що вона не має телеграм-каналу і написала про це заяву в поліцію. Також вона сказала, що планує отримати настанови від президента перед від’їздом до Болгарії за кілька тижнів.

"Прочитала підготовлені тези про активізацію економічної і міжпарламентської співпраці, поділилася інфо про відвідини болгарської громади на Одещині. Щодо відповідей на запитання членів комітету, то їх не було, все зводилося до того, що пані посол ще проводить зустрічі і входить в курс справ", - розповіла депутатка.

Геращенко також зазначила, що, за її відчуттями, Ілащук до посади посла поки не дуже готова.

"Якби пані Ілащук просто призначили дипломатичним співробітником посольства і дали час зрозуміти, що таке дипломатична робота, як працює державний апарат і наші представництва, це був би більш правильний шлях і для неї, і для посольства, і для країни", - написала вона.

8 лютого повідомлялося, що Ілащук в останній момент не з’явилася на зустріч з нардепами комітету Верховної ради у закордонних справах.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба пояснив, що не бачить проблеми у призначенні послом України у Болгарії Олесі Ілащук, але у майбутньому готовий звільнити її, якщо робота посла буде незадовільною. 

Про суперечливість призначення послом Олесі Ілащук ЄвроПравда розповідала у статті Проблема не в сексології. Чому Зеленський має звільнити щойно призначеного посла у Болгарії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: