Латвійський депутат на ПА ОБСЄ послав делегацію РФ нах*й, після цього їй влаштували бойкот

відео, оновлено
Четвер, 23 лютого 2023, 17:35

Оновлено 18:24. Уточнено заголовок новини.

Депутат із Латвії Ріхардс Колс, який бере участь у зимовій сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ, облаяв делегацію Росії, після чого на знак протесту із зали вийшла половина делегацій.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Українська громада та депутати пікетують ПА ОБСЄ, що проходить без українців через участь РФ

У своєму Twitter Колс виклав уривок свого виступу, де він емоційно звертається до присутніх і засуджує той факт, що делегацію Росії – яких він назвав воєнними злочинцями – взагалі допустили до участі в ПА ОБСЄ.

"Той факт, що ця делегація тут, а надто – делегація, що складається з підсанкційних осіб, які голосували за анексію території незалежної країни, Донбасу, Херсонської, Запорізької областей, Луганська - це просто ганьба! Це ті принципи, які ця інституція покликалась захищати й сторожити! А ми сидимо, наче нічого не сталось!" – заявив Колс.

"Скористаюсь моментом – і заздалегідь перепрошую, пане голово. Передам повідомлення російській делегації, що сидить у цій залі, процитувавши українських прикордонників: "Русский военный корабль, пошел нах*й", – додав латвійський депутат.

Як передає "Белсат", у відповідь представник російської делегації відповів, що перебуває на сесії "правочинно", й запропонував незгодним вийти із зали "разом зі своїми українськими прапорами". У результаті половина делегацій покинула засідання ПА ОБСЄ.

Нагадаємо, делегація Верховної Ради оголосила, що не братиме участі в зимовій сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ, що відбудеться 23-24 лютого у Відні, на знак протесту проти допуску до неї представників Росії. Через присутність на ПА ОБСЄ росіян зустріч вирішила бойкотувати також делегація Литви.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.