Канада виділяє понад $32 млн на розмінування і протидію хімічним, біологічним загрозам в Україні

П'ятниця, 24 лютого 2023, 15:54

Канада виділить понад $32 млн на підтримку подальшого зміцнення безпеки та стабілізації в Україні, оголосив її уряд.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться в заяві МЗС Канади.

"Сьогодні світ відзначає руйнівну віху - один рік з часу незаконного і невиправданого повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Протягом цілого року Канада та міжнародна спільнота об'єдналися, як ніколи раніше, щоб підтримати стійкість України перед обличчям агресії президента Путіна. Підтримка Канадою суверенітету України є непохитною. Ми не відступимо, доки Росія не понесе відповідальності за свої злочини", – заявила глава МЗС Канади Мелані Жолі.

Жолі у зв’язку з річницею оголосила про виділення Канадою понад 32 мільйонів доларів на підтримку подальшого зміцнення безпеки та стабілізації в Україні.

Ця сума включає $7,5 млн на заходи з розмінування; понад $13 млн на зусилля з притягнення до відповідальності, в тому числі на боротьбу з сексуальним насильством, пов'язаним з конфліктом; понад $12 млн на протидію хімічним, біологічним, радіологічним та ядерним загрозам.

Крім того, Канада повідомила, що приєдналася до Дорадчої групи з розслідування воєнних злочинів в Україні (ACA) разом зі Сполученими Штатами, Великою Британією та Європейським Союзом. ACA буде безпосередньо підтримувати зусилля підрозділів з розслідування воєнних злочинів Генеральної прокуратури України щодо документування, збереження та аналізу доказів воєнних злочинів та інших звірств, скоєних в Україні, з метою забезпечення притягнення винних до відповідальності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: