У Польщі навчаються майже 188 тисяч дітей з України, які виїхали після 24 лютого

Понеділок, 27 лютого 2023, 11:21

У польських школах і дитсадках навчаються майже 188 тисяч українських дітей, які приїхали до Польщі після початку повномасштабного вторгнення Росії 

Про це свідчать дані Міністерства освіти і науки Польщі, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Polskie Radio.

Найбільше українських дітей прийняли освітні заклади у Варшаві, Вроцлаві та Кракові, Ці дані – з інформаційної системи освіти, що показують стан справ станом на 14 лютого 2023 року.

В школах Німеччини нині навчаються понад 200 тисяч дітей з України

Дані показують, що дошкільною освітою в Польщі охоплено приблизно 43,8 тисячі дітей з України, які прибули після 24 лютого 2022 року.

У початкових школах по всій Польщі навчається приблизно 116,8 тисячі дітей. дітей, які приїхали з України після початку війни. У загальноосвітніх школах - 27,2 тисячі учнів.

На початку лютого заступник міністра освіти і науки Даріуш Піонтковський, розповідаючи на засіданні парламентського комітету з питань освіти, науки та молоді про учнів з України, заявив, що їхня кількість протягом кількох місяців досить стабільна. 

"На початку, коли прибули біженці з України, ми побачили дуже динамічне зростання. Зараз ситуація стабілізувалася", - сказав Піонтковський.

У польських школах та навчальних закладах викладають 1792 вчителі з України, у тому числі 1120 вчителів, які працевлаштовані у школах та навчальних закладах з 24 лютого 2022 року.

У вересні до польських шкіл та дитсадків пішли навчатися 185 тисяч українських дітей.

Віцепрезидентка Єврокомісії Дубравка Шуїця вважає, що країнам, які приймають українських біженців, таким як Німеччина та Польща, доведеться пристосовуватися до того факту, що українці залишаться в країні на довгі роки після закінчення війни. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.