В школах Німеччини нині навчаються понад 200 тисяч дітей з України

Вівторок, 7 лютого 2023, 08:16

Станом на початок 2023 року в Німеччині продовжують навчання близько 203 тисяч українських дітей, які втекли від війни.

Про це повідомила в понеділок, 6 лютого, міністерка освіти та досліджень Німеччини Беттіна Штарк-Ватцінгер під час візиту до Києва, пише "Європейська правда" з посиланням на DW.

"Звісно, в нас велике бажання, щоби ці діти не втратили зв'язок зі своєю батьківщиною. Тому ми пропонуємо їм викладання паралельно українською мовою. У великих містах місцеві українські організації відкрили недільні школи для дітей, а ще багато хто продовжує навчатись в українських школах дистанційно. Це, вочевидь, формує додаткове навантаження", - зазначила вона на спільному брифінгу з міністром освіти і науки України Сергієм Шкарлетом у Києві.

Прем'єрка Литви виступила за заміну російської мови як другої іноземної в школах 

Водночас український міністр зазначив, що дистанційне навчання - добровільний вибір батьків, які не хочуть втрачати зв'язок своїх дітей з українськими школами.

"Перезарахування оцінок з німецької освітньої системи відбувається за відпрацьованим механізмом і не викликає ніяких проблем", - запевнив він.

Штарк-Ватцінгер повідомила про нещодавнє рішення німецького уряду спрямувати додатково 3,5 мільярда євро у земельні бюджети для освітньої, медичної та іншої соціальної підтримки біженців з України.

Крім шкільної освіти, міністри обох країн домовились про співпрацю в професійно-технічній освіті та науково-дослідницький сфері. 

Нагадаємо, торік восени у Берліні почав роботу шкільний проєкт "Німецько-українська школа", в рамках якого діти матимуть можливість навчатись обома мовами і в майбутньому отримають атестати про загальну середню освіту обох країн.




Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.