У Чехії жінку, яка поширювала фейки про розстріл дітей військами НАТО, засудили до двох років умовно

Вівторок, 28 лютого 2023, 09:58

Суд Праги засудив громадянку Чехії Яну Петеркову до позбавлення волі строком на два роки умовно за поширення дезінформації, покликаної викликати паніку.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Czech Radio.

Колишня журналістка публікувала в соцмережах відеоролики, в яких стверджувала, що Чехію займуть війська НАТО і "стрілятимуть у дітей, які намагаються потрапити на дитячі майданчики".

МЗС вимагає від Financial Times розслідувати дезінформацію про контрабанду зброї з України 

Також Петеркова стверджувала, що кожен, хто відмовиться робити щеплення від коронавірусу, буде застрелений, і що літні люди від цих щеплень помирають. Чеський уряд жінка називала "фашистами".

Петеркова не визнала провину, вказавши, що у поширюваних нею відеороликах йшлося про її точку зору. "Не я, а уряд Андрея Бабіша поширював повідомлення, що викликають паніку", - заявила обвинувачена.

Нагадаємо, в лютому чеський уряд почав обговорення планів внести умисне поширення дезінформації до кримінального кодексу.

Поширення дезінформації було активним під час нещодавньої виборчої кампанії у Чехії. Зокрема, невідомі запустили фейк про смерть кандидата на пост президента Петра Павела, який у підсумку виграв вибори.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: