Президента Кіпру визначить другий тур, у першому лідирував ексглава МЗС

Понеділок, 6 лютого 2023, 08:55

На Кіпрі другий тур президентських виборів визначить, хто стане наступним президентом країни.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило агентство Reuters.

Колишній міністр закордонних справ Нікос Хрістодулідес лідирував на голосуванні у неділю і набрав 32% голосів. Його суперником у другому турі стане кандидат від лівих партій кар'єрний дипломат Андреас Мавройянніс з несподіваним результатом 29,6%.

Результати Мавройянніса відрізняється від опитувань громадської думки, які прогнозували йому лише третє місце.

Обоє кандидатів були близькими соратниками чинного правого президента Нікоса Анастасіадіса, який за законом не може балотуватися на третій п'ятирічний термін.

У двох лідерів недільного голосування тепер буде тиждень, щоб залучити виборців, після чого переможцю доведеться боротися з тим, як вийти з глухого кута в переговорах про возз’єднання етнічно розколотого Кіпру, а також із нелегальною міграцією, трудовими суперечками та відновленням заплямованого корупційними скандалами іміджу країни.

У 2020 році, коли лідер перегонів Хрістодулідіс був міністром закордонних справ, Кіпр близько місяця утримувався від санкцій Європейського Союзу, накладених на Білорусь, оскільки острівна країна хотіла, щоб блок активніше діяв проти Туреччини в суперечці за шельфові газові ресурси.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: