Швеція та Фінляндія висловили співчуття Туреччині, готові надати допомогу

Понеділок, 6 лютого 2023, 10:57

Керівництво Швеції та Фінляндії відреагували на потужний землетрус у Туреччині, акцентувавши на необхідності негайної допомоги крїні. 

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Засмучений втратою життів у Туреччині та Сирії після сильного землетрусу. Наші думки з жертвами та їхніми близькими. Я надіслав свої найглибші співчуття президенту Ердогану. Як партнер Туреччини і країна, що головує в ЄС, ми готові запропонувати свою підтримку", - йдеться у повідомленні прем’єр-міністра Швеції Ульфа Крістерссона у його офіційному Twitter-акаунті.

Президент Фінляндії Саулі Нійністьо, зі свого боку, висловив співчуття Ердогану, а прем’єрка Фінляндії Санна Марін підкреслила, що постраждалі Туреччина та Сирія терміново потребують допомоги.

Як відомо, Туреччина багато місяців блокує членство Швеції та Фінляндії у НАТО. Останнім часом послабивши опозицію до приєднання Фінляндії, Анкара продовжує опиратись членству Швеції в Альянсі.

За словами віцепрезидента Туреччини Фуата Октая, внаслідок потужного землетрусу у понеділок кількість жертв зросла до 284 осіб, 2323 отримали поранення.

237 загинули і 639 отримали поранення в Сирії  в результаті землетрусів.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова надати необхідну допомогу Туреччині.

Посольство України в Туреччині взаємодіє із турецькою владою, перевіряє наявність українських громадян серед постраждалих, повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: