ЄС запустить нову платформу для боротьби з дезінформацією Росії та Китаю

Вівторок, 7 лютого 2023, 13:55

Європейський Союз запустить нову платформу для протидії дезінформаційним кампаніям Росії та Китаю.

Про це заявив 7 лютого глава зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель, пише "Європейська правда" з посиланням на видання Politico.

Так званий Центр обміну інформацією та аналізу в рамках зовнішньополітичної служби ЄС (EEAS) буде відстежувати маніпуляції інформацією з боку іноземних суб'єктів і координувати свої дії з 27 країнами ЄС і ширшою спільнотою неурядових організацій.

"Ми повинні зрозуміти, як організовані ці дезінформаційні кампанії... щоб визначити суб'єкти маніпуляцій", - сказав Боррель.

Один із представників EEAS заявив, що це буде децентралізована платформа для обміну інформацією в режимі реального часу з неурядовими організаціями, країнами та агентствами з кібербезпеки. Це дасть змогу краще зрозуміти нові дезінформаційні загрози та наративи і швидше вжити заходів для вирішення таких проблем.

Боррель також попередив про "нову хвилю" дезінформації у вигляді фейкових зображень, відео та вебсайтів, що видають себе за засоби масової інформації.

Існуючий підрозділ ЄС з питань дезінформації Stratcom у своєму першому в історії звіті зазначив, що більшість іноземних інформаційних маніпуляцій у 2022 році були зосереджені на наративах, які підтримують російське вторгнення в Україну. Особливо активно були задіяні російські та китайські дипломатичні канали.

Нагадаємо, у лютому в Польщі попередили про дезінформаційні кампанії, спрямовані проти українських біженців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.