Зеленський в Європарламенті: ми наближаємось до Євросоюзу, Україна буде членом ЄС

Четвер, 9 лютого 2023, 12:41

Президент Володимир Зеленський під час виступу в Європарламенті наголосив, що Україна стане членом Євросоюзу і готується до цього попри війну.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Вперше у своїй історії ЄС надає військову допомогу такого масштабу. І вперше в історії готує, я вірю, позитивну оцінку внутрішнім реформам в європейській країні, яка захищається у цій тотальній війні і одночасно, воюючи, модернізує свої інституції. Ми наближаємось до Євросоюзу. Україна буде членом ЄС", - сказав Зеленський.

"Ми разом, Україна та ЄС, зробили нашу міць очевидною. Ми поєднуємо принциповість та енергійність, ми всі рівні у тому, що представляємо Європі, і добросовісні в тому, що кожен є лідером Європи у своєму житті. Ми не покладаємось на слова – ми діємо. Ми не пасуємо перед ворогом – ми стоїмо. Ми не втрачаємо час, ми змінюємось і ми змінюємо. Європа завжди залишатиметься вільною, поки ми разом", - додав президент.

Зеленський також заявив, що Росія намагається знищити європейський спосіб життя та європейський шлях як такий, ведучи війну проти України, та є найбільшою антиєвропейською силою сучасного світу.

Президент Зеленський прибув до Брюсселя у компанії президента Франції Еммануеля Макрона 9 лютого для виступу в Європарламенті та участі в саміті ЄС.

Напередодні Володимир Зеленський здійснив неоголошений візит у Лондон, де виступив у Вестмінстері, зустрівся з прем’єр-міністром Ріші Сунаком та королем Чарльзом III і відвідав українських військових на тренуваннях.

Також Зеленський відвідав Париж для зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцом та президентом Франції Еммануелем Макроном у середу ввечері.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.