Пашинян: ОДКБ йде з Вірменії, і це нас турбує

Вівторок, 14 березня 2023, 15:14

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян у вівторок звинуватив Організацію договору про колективну безпеку (ОДКБ) в тому, що очолюваний Москвою союз залишив його країну наодинці на тлі можливого відновлення бойових дій з Азербайджаном.

Як повідомляє "Європейська правда", Пашиняна цитує видання News.am.

"Коли генсек ОДКБ відвідав Вірменію, він сказав мені, що в організації є побоювання щодо того, що Єреван вийде з неї. Я відповів, що ці побоювання недоречні, але доречні інші побоювання, які є в Республіки Вірменія, і вони стосуються того, що ОДКБ піде з Вірменії. І моя оцінка така: ОДКБ, бажаючи того чи не бажаючи, іде з Вірменії, і це нас турбує", - сказав Пашинян.

Вірменія відмовилася від квоти заступника генсека ОДКБ

Він підкреслив, що загроза ескалації вздовж кордону Вірменії та в Нагірному Карабаху зараз дуже висока, відзначивши дедалі агресивнішу риторику з боку Азербайджану.

Пашинян неодноразово критикував ОДКБ за те, що блок продемонстрував свою неспроможність захистити Вірменію на тлі протистояння з Азербайджаном щодо Нагірного Карабаху.

Напруженість між Вірменією та Азербайджаном зросла в грудні, коли азербайджанські протестувальники, які видавали себе за екологічних активістів, заблокували так званий Лачинський коридор - головну дорогу між Вірменією та Нагірним Карабахом.

У березні Вірменія відмовилася від своєї квоти заступника генерального секретаря ОДКБ. До цього в лютому Вірменія відмовилася від спільних навчань країн-учасниць ОДКБ.

Торік у листопаді Пашинян відмовився підписати головні рішення саміту ОДКБ за підсумками зустрічі лідерів організації, яка проходила у Єревані.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: