Міністр уряду Німеччини вперше за майже 30 років відвідає Тайвань

П'ятниця, 17 березня 2023, 16:23

Міністерка освіти Німеччини Беттіна Старк-Ватцингер наступного тижня здійснить візит до Тайваню, ставши першим за 26 років німецьким урядовцем, що відвідає острів, який Китай вважає своєю територією.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AFP.

Як повідомив у п'ятницю журналістам речник німецького міністерства освіти, Старк-Ватцингер здійснить дводенний візит, метою якого "є зміцнення і розширення співпраці з Тайванем у сфері науки, досліджень і освіти".

Своєю чергою представник МЗС Німеччини підкреслив, що Берлін дотримується політики "одного Китаю", зберігаючи при цьому "тісні й добрі зв'язки з Тайванем".

Німеччина висловила підтримку Тайваню на тлі ескалації через можливий візит Пелосі

"Тайвань є демократичною країною і важливим торговельним та інвестиційним партнером для Німеччини, тому регулярні обміни, а також взаємні візити міністрів є абсолютно нормальними", – пояснив він.

Поїздка Старк-Ватцингер до Тайваню відбудеться через два місяці після того, як Тайвань відвідала високопоставлена делегація німецьких парламентарів, що викликала різку критику Китаю.

Пекін виступає проти офіційних візитів західних посадовців на Тайвань, називаючи це порушенням політики "одного Китаю".

За Сі Цзіньпіна Пекін посилив військовий, економічний і дипломатичний тиск на Тайвань, оскільки його нинішній обраний уряд вважає острів вже суверенною державою, а не частиною "єдиного Китаю".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.