У Греції відновили залізничне сполучення після смертельної катастрофи

Середа, 22 березня 2023, 14:28

Греція знову відкрила деякі залізничні маршрути в середу, через три тижні після того, як смертельна залізнична катастрофа змусила владу призупинити все залізничне сполучення по всій країні з міркувань безпеки.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило агентство Reuters.

Всі пасажирські та вантажні перевезення у Греції зупинили після того, як 28 лютого пасажирський і вантажний потяги, що перевозили понад 350 осіб, зіткнулися лоб в лоб на одній колії поблизу міста Лариса, в результаті чого загинули 57 осіб.

Залізнична катастрофа на маршруті Афіни-Салоніки, найсмертоносніша в історії Греції, викликала масові протести через недоліки безпеки на мережі, що є спадщиною десятирічної фінансової кризи, яка закінчилася в 2018 році.

Уряд визнав затримки у встановленні сучасних систем безпеки на всій мережі і призначив судове розслідування, але звинуватив у катастрофі переважно людський фактор. Залізничні профспілки заявляють, що уряд неодноразово ігнорував їхні заклики вдосконалити системи безпеки.

Прем'єр Греції підтвердив перенесення виборів після залізничної катастрофи на травень

Поліція затримала чотирьох залізничників, в тому числі чергового по станції, після того, як магістрат висунув їм звинувачення в порушенні роботи громадського транспорту, що призвело до загибелі людей.

Минулого тижня грецький регулятор також заявив, що начальник станції та інші працівники мали "неадекватну" підготовку.

"Ми зробимо все можливе, щоб повернути довіру наших пасажирів", - заявив генеральний директор залізничного агентства OSE Панагіотіс Терезакіс на центральному афінському вокзалі перед початком руху перших поїздів.

"Враховуючи, що потяг є найбільш екологічно чистим видом транспорту, варто докласти всіх зусиль для швидкого та безпечного відновлення залізничного сполучення", - сказав Терезакіс.

За словами Терезакіса, залізничне сполучення будуть поступово відновлювати протягом наступних п'яти тижнів. Він додав, що поїзди курсуватимуть з меншою швидкістю і з більшою кількістю персоналу на станціях для безпеки подорожей.

Нагадаємо, Європейська прокуратура (EPPO) розпочала розслідування щодо контракту на модернізацію системи сигналізації на грецьких поїздах та дистанційного керування після масштабної катастрофи у Греції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.