У Гаазі підписали угоду про відкриття в Україні польового офісу прокурора МКС

Четвер, 23 березня 2023, 15:34

У будівлі Міжнародного кримінального суду (МКС) у Гаазі відбулося підписання угоди про відкриття в Україні польового офісу прокурора МКС.

Про це, як передає "Європейська правда", повідомив у Twitter генпрокурор Андрій Костін.

"Ще один крок до забезпечення повної відповідальності за міжнародні злочини. Підписав Угоду про відкриття представництва Міжнародного кримінального суду в Україні з секретарем МКС Пітером Льюїсом. Для мене честь розпочати цю нову главу нашої співпраці", - написав він.

"Переконаний, ми не зупинимося, допоки всі винні у міжнародних злочинах, скоєних проти України, не будуть притягнуті до відповідальності. Включно з вищим військово-політичним керівництвом злочинного режиму РФ", - додав Костін.

Він висловив сподівання, на подальшу співпрацю у розслідуванні та переслідуванні злочинів РФ проти України.

Рішення про відкриття офісу було прийнято ще 3 березня, цитує Костіна Укрінформ.

"Це означає, що команда прокурора Каріма Хана зможе працювати в Україні в більш стабільних умовах. І це дозволить їм не тільки перебувати більший термін в Україні, але й мати відповідний офіс, який буде захищений в усіх можливих вимірах", - сказав він.

Він також сказав, що Офіс буде відкрито в Києві.

Як повідомлялось, Офіс прокурора МКС з березня минулого року проводить своє незалежне розслідування російських воєнних злочинів, скоєних в Україні.

Нагадаємо, минулого тижня Палата досудового провадження Міжнародного кримінального суду видала ордери на арешт президента Росії Владіміра Путіна та Марії Львової-Бєлової, яка є уповноваженою президента РФ з прав дитини.

Детально про те, що означає це рішення МКС, дивіться у відеоблозі ЄвроПравди та читайте у статті Суд замість трибуналу? Що означає ордер з Гааги на арешт Путіна та чому цього недостатньо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: