На сході Іспанії через лісову пожежу евакуювали сотні людей

фото, відео
П'ятниця, 24 березня 2023, 07:37

На сході Іспанії у четвер почалася лісова пожежа в гірській місцевості, через яку сотні людей евакуювали з довколишніх населених пунктів.

Про це повідомляє El Pais, пише "Європейська правда".

Пожежники отримали повідомлення про пожежу поблизу Вільянуева-де-Вівер у регіоні Валенсія незадовго до 13:00 за місцевим часом.

Понад 1000 людей з трьох навколишніх сіл були змушені покинути свої домівки. Аварійні служби повідомили, що створили притулок для 600 осіб і польовий госпіталь.

За оцінками валенсійської влади, периметр території, спустошеної за кілька годин руйнівною пожежею, становить близько 1000 гектарів.

 

Державне метеорологічне агентство повідомило, що "несприятливі погодні умови, особливо враховуючи таку ранню пору року, призвели до швидкого поширення" пожежі. О 15:00 "спостерігалися південно-західний вітер, відносна вологість нижче 30% і температура майже +25 градусів".

До боротьби з вогнем залучили 10 літаків, два десятки пожежних машин та військових. Влада заявила, що вогонь вдалося взяти під контроль, і сподівається, що у п'ятницю його зможуть загасити.

Зима 2022-23 років у північній півкулі була другою найтеплішою за всю історію спостережень і незвично сухою. У західній і південно-східній Європі зима була сухішою, ніж у середньому, а в лютому в деяких районах спостерігався рекордно низький рівень вологості ґрунту.

Нагадаємо, наприкінці лютого у сусідній з Іспанією Франції закликали громадян економно використовувати воду через посушливу зиму.

Читайте також: Звикаємо до нового клімату: як спека та повені змінюють звичну нам Європу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.