Міністри "Бухарестської дев'ятки" обговорили у Польщі майбутній саміт НАТО

П'ятниця, 31 березня 2023, 14:50

Міністри країн "Бухарестської дев’ятки" зустрілися у Польщі та обговорили безпекову ситуацію своїх країн і майбутній саміт НАТО у Вільнюсі.

Як повідомляє "Європейська правда", про це пишуть міністри країн-учасниць "дев’ятки". 

На зустрічі у польській Лодзі були міністри закордонних справ балтійських держав, Польщі, Чехії, Словаччини, Угорщини, Болгарії та Румунії.  

"Країни східного флангу НАТО опинилися у нових безпекових реаліях з початком російської агресії. Ми маємо співпрацювати ще більше, ніж раніше. Чехія робить свій вклад у безпеку регіону", - зазначив чеський міністр закордонних справ Ян Ліпавський. 

"На зустрічі міністрів закордонних справ у Лодзі ми обговорили бажані результати для саміту НАТО у Вільнюсі, подальші кроки для посилення східного флангу Альянсу та способи підтримати Україну. Дякуємо за чудову гостинність (міністру закордонних справ Польщі) Збігневу Рау", - написав глава МЗС Латвії Едгарс Рінкевичс. 

Нагадаємо, Саміт НАТО у Вільнюсі відбудеться 11-12 липня. Президент України Володимир Зеленський вважає, що на саміті Альянс має запропонувати подальші кроки для членства України – зокрема, стратегічні гарантії безпеки на її шляху євроатлантичної інтеграції.

Найближчі союзники України просувають ідею активного залучення Києва до саміту і рішення, які максимально поглибили би співпрацю України з Альянсом. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: