В Іспанії винесли вироки у гучній справі щодо крадіїв елітного вина вартістю 1,6 млн євро

Понеділок, 6 березня 2023, 21:07

Суд в Іспанії оголосив тюремні вироки двом особам, визнаним винними у крадіжці коштовного вина з елітного ресторану півтора роки тому. 

Про це повідомляє The Guardian, пише "Європейська правда".

Жінку родом з Мексики Прісцілу Лару Гуевара та чоловіка румунського походження Константина Думітру визнали винними у пограбуванні з обтяжуючими обставинами і засудили до чотирьох з половиною та чотирьох років позбавлення волі відповідно. Крім того, їм доведеться сплатити компенсацію у розмірі 750 тисяч євро.  

Нагадаємо, пару затримали на території Хорватії у липні 2022 року, а сама крадіжка сталася у жовтні 2021 року. 

Гуевара й Думітру зупинилися в готелі та ресторані Atrio в Касересі, на південному заході Іспанії, та хитрощами викрали 45 пляшок дорогого французького вина, у тому числі Château D'Yquem 1806 року, одна пляшка якого коштує 350 тисяч євро. Загальну вартість зниклого вина оцінюють у 1,6 млн євро. Правоохоронці вважають, що цю "спецоперацію" пара готувала за кілька місяців заздалегідь і вони кілька разів навідувалися у готель, перш ніж зробити вирішальне бронювання. 

Під час судового процесу реконструювали усі деталі того, як саме крадіжка стала можливою. Як розповідають, посеред ночі жінка викликала рецепцію та замовила салат. Дівчина на рецепції спробувала відмовлятися, тому що була одна на зміні, а також запідозрила щось дивне у тому, що клієнти просять додаткову їжу після великої вечері. 

Припускають, що тоді, коли вона відійшла на кухню, чоловік взяв з рецепції картку-ключ до підвалу з винами, але картка виявилась неправильною. Тоді він попросив напарницю ще раз відволікти працівницю. Та на додачу замовила десерт. Чоловік у цей час знайшов на рецепції правильну картку-ключ. У матеріалах слідства звинувачують його у тому, що він пробрався у підвал та виніс 45 пляшок у великому рюкзаку і двох спортивних сумках. У номері вони обклали здобич рушниками, аби пляшки не дзвеніли і не розбилися, та в 5 ранку виїхали з готелю. На той час крадіжка залишалась непоміченою. 

Під час суду Думітру заперечував звинувачення, а його адвокат намагалася переконати суд, що таку кількість вина неможливо було б винести з підвалу самотужки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: