Генсек Ради Європи закликала зупинити насильство в Грузії та поважати демократію

Середа, 8 березня 2023, 13:19

Генеральний секретар Ради Європи Марія-Пейчинович Бурич відреагувала на події в Тбілісі, де парламент напередодні ухвалив у першому читанні суперечливий законопроєкт про "іноагентів", а силовики розігнали мітингарів, які виступали проти нього.

Свою реакцію Пейчинович-Бурич опублікувала у Twitter, пише "Європейська правда".

"Із занепокоєнням уважно стежу за останніми подіями в Грузії. Я закликаю припинити насильство та поважати стандарти Ради Європи щодо демократії, прав людини та верховенства права. Політичний діалог має переважати", - написала Пейчинович-Бурич.

Як повідомлялося, у вівторок парламент Грузії несподівано ухвалив у першому читанні закон про "іноагентів", що подібний до російського законодавства, спрямованого за обмеження західного впливу. Це викликало спонтанні протести та сутички під парламентом, під час яких поліція застосувала сльозогінний газ, а згодом активно задіяла водомети для розгону мітингу.

Ніч, що розпочалася бурхливими сутичками між правоохоронцями і учасниками стихійного мітингу під будівлею парламенту Грузії, завершилася обіцянками опозиції перейти до щоденних протестів "до перемоги".

Деталі читайте у статті: Бій за європейське майбутнє: як дії влади поставили Грузію на поріг революції

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: