Німеччина не зможе повністю закрити потреби Бундесверу до 2030 року - міністр оборони

Субота, 1 квітня 2023, 13:52

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус не очікує, що прогалини в оснащенні Бундесверу будуть ліквідовані найближчим часом.

Про це пише Tagesschau, повідомляє "Європейська правда".

Пісторіус заявив, що існуючі прогалини з озброєнням Бундесверу не можуть бути повністю закриті до 2030 року, тому необхідно визначити пріоритети.

Одним з таких пріоритетів, за його словами, є захист східного флангу НАТО.

"Для нас це означає, перш за все, створення повністю оснащеної дивізії до 2025 року і відповідний внесок у сили реагування НАТО", - сказав міністр.

Він додав, що поставки зброї в Україну також призвели до прогалин у Бундесвері. Раніше Пісторіус оголосив, що проведе переговори з представниками оборонної промисловості.

"Бундесвер має виконувати три завдання: національна оборона і оборона альянсу, а також міжнародні кризові операції. Це вимагає навичок, підкріплених матеріальними засобами та особовим складом", - пояснив він.

Цього тижня в уряді Німеччини повідомили про останню партію переданої Україні військової допомоги, включно з танками Leopard 2 і БМП Marder.

29 березня бюджетний комітет Бундестагу схвалив запит федеральних міністерств оборони та внутрішніх справ Німеччини про виділення ще 12 мільярдів євро на військову підтримку для України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: