Витік документів Пентагону: лідер більшості в Сенаті США просить провести закритий брифінг

Вівторок, 11 квітня 2023, 18:42

Лідер демократичної більшості в Сенаті США Чак Шумер просить провести закритий брифінг для всіх сенаторів через витік документів Пентагону, які містять інформацію про війну в Україні.

Про це у коментарі CNN заявив речник Шумера, повідомляє "Європейська правда".

Речник не повідомив, коли може відбутися брифінг для сенаторів щодо витоку документів.

Міністерство оборони США все ще вивчає причини витоку і вживає заходів, щоб обмежити потік таких надсекретних документів, які, за словами чиновників, зазвичай доступні сотням людей в уряді у будь-який день.

Хоча Пентагон організував "міжвідомчу групу" для оцінки наслідків витоку, американські чиновники і близькі союзники вже побоюються, що ці витоки можуть поставити під загрозу секретні джерела і скомпрометувати важливі зовнішні зв'язки.

Раніше міністерство юстиції США розпочало розслідування витоку величезної кількості документів американської розвідки, які були опубліковані в соціальних мережах протягом останніх тижнів.

Розслідування розпочали після того, як у п'ятницю з'явилися нові документи, що охоплюють широкий спектр питань – від підтримки України з боку США до інформації про ключових союзників Сполучених Штатів.

Державний департамент США стверджує, що інцидент із публікацією секретних документів американського Міністерства оборони не вплине на підтримку України в її війні з Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: