В Іспанії викрили найбільшу в Європі лабораторію з виробництва кокаїну

фото
Четвер, 13 квітня 2023, 20:36

Іспанські правоохоронці спільно з Португалією та Колумбією викрили, як стверджується, найбільшу в Європі підпільну лабораторію з виробництва кокаїну потужністю 200 кілограмів на день, яку контролювали зловмисники у Колумбії та Мексиці.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться в повідомленні Національної поліції Іспанії.

У Європі стурбовані покращенням якості кокаїну, готують нові заходи протидії наркоторгівлі

Нарколабораторія в Іспанії, як стверджується, цілодобово працювала на повну потужність. У ній кокаїнову основу перетворювали на гідрохлорид кокаїну, готовий до вживання.

"Злочинна організація, яку було ліквідовано, відрізнялася високим рівнем організованості, а її члени застосовували суворі заходи безпеки, як-то використання прізвиськ і човникових транспортних засобів, переодягання перевізників та підпорядкування їхнього спілкування суворому протоколу", – зазначає іспанська поліція.

У межах спецоперації правоохоронці арештували майже 40 людей в Іспанії, яких узяли під варту, і вилучили 1300 кілограмів кокаїнової основи, 151 кілограм гідрохлориду кокаїну та понад 23 тисячі літрів прекурсорів та інших хімічних речовин. Також було заморожено 17 об'єктів нерухомості вартістю близько 1,7 мільйона євро та 37 фінансових рахунків.

 
Фото: Національна поліція Іспанії

Розслідування розпочалося в жовтні 2022 року, коли правоохоронцям Іспанії стало відомо про існування міжнародної злочинної організації, що базувалася в Лас-Пальмас-де-Гран-Канарія.

Перші розслідування показали, що вона мала потужну інфраструктуру, яка дозволяла ввозити в Іспанію великі партії наркотиків. Крім того, деякі її члени вже були об'єктами попередніх розслідувань поліції, що свідчить про високий рівень життя, який вони підтримували.

Зловмисники налагодили розгалужений процес виробництва кокаїну, який охопив різні регіони Іспанії. В одному зберігались прекурсори, в іншому – вироблявся кокаїн, третя локація використовувалась як логістичний центр.

"Демонтована лабораторія була безпрецедентною за своїми масштабами в Європі. Вона мала найсучасніші системи витяжки повітря і складне обладнання для охолодження та нагрівання речовин", – підкреслюється в повідомленні.

Нагадаємо, на початку року іспанська поліція вилучила 4,5 тонни кокаїну орієнтовною вуличною вартістю 105 мільйонів євро після рейду на корабель для перевезення худоби біля Канарських островів на початку цього тижня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: