Посла Данії викликали в МЗС Туреччини через "повторну атаку на Коран"

П'ятниця, 14 квітня 2023, 19:55

Міністерство закордонних справ Туреччини в п'ятницю викликало посла Данії в Анкарі Денні Аннана через акцію зі спалення Корану й турецького прапора навпроти посольства в Копенгагені.

Про це йдеться в повідомленні турецького МЗС, яке цитує "Європейська правда".

Відомство засудило "підлий напад" на Коран і прапор Туреччини в Данії, назвавши неприйнятним те, "що ці огидні напади допускаються під виглядом свободи вираження поглядів".

"Наша позиція з цього питання була доведена до відома посла Данії в Анкарі, якого викликали до міністерства", – зазначається в повідомленні.

МЗС Туреччини також повторило вимогу вжити заходів для "попередження та недопущення повторення подібних провокацій під час благословенного місяця Рамадан".

Нідерланди розслідують дії активіста, який осквернив Коран

Як пишуть турецькі ЗМІ, спалення Корану й прапора Туреччини в п’ятницю влаштували активісти групи Patrioterne Gar Live ("Патріоти в прямому етері"), що й раніше були причетні до подібних акцій.

Востаннє через це данського посла в Анкарі викликали 31 березня.

Це не перший випадок, коли в країнах Північної Європи влаштовували подібні акції. У січні у Стокгольмі спалював примірники Корану ультраправий дансько-шведський активіст Расмус Палудан.

Після цього проти нього відкрили кримінальне провадження в Туреччині, а МЗС країни порадило співгромадянам утриматись від поїздок до Європи через "ісламофобію".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: