У Польщі розсилали фейкові повідомлення про набір до Литовсько-польсько-української бригади

Вівторок, 18 квітня 2023, 16:46

У Польщі попередили, що шахраї розсилають фейкові повідомлення про набір добровольців до Литовсько-польсько-української бригади.

Про це повідомляє RMF FM, пише "Європейська правда".

Про повідомлення щодо набору добровольців до Литовсько-польсько-української бригади розповіли слухачі радіостанції. В текстовому повідомленні було вказано справжню електронну адресу міжнародного підрозділу. 

У пресслужбі бригади вже заявили, що не набирають добровольців.

Хто видає себе за представників бригади – невідомо.

Литовсько-польсько-українська бригада імені Великого гетьмана Костянтина Острозького була створена у 2014 році зі збройних сил Литви, Польщі та України. Її чисельність складає 4500 військовослужбовців.

Командування бригади розміщується в польському Любліні. Підпорядковані підрозділи перебувають у пунктах постійної дислокації у своїх країнах.

У лютому у польському уряді заявили про дезінформаційну кампанію, яка відбувається в країні щодо біженців з України.

"Зміст цих оголошень, які є явно сфабрикованими листами, містить припущення, що польська держава збирає дані про українців, які постійно проживають у Польщі. З цього змісту випливає припущення, що Польща готує базу даних для (...) майбутньої мобілізаційної кампанії, яка має бути проведена в Польщі", – пояснив уповноважений польського уряду Станіслав Жарин.

За словами Жарина, подібні дезінформаційні кампанії відбуваються в Україні та Литві, і він вважає, що вони можуть бути пов'язані з Російською Федерацією.

Читайте також: ЄС побачив привид Геббельса: Брюссель готує нові кроки у боротьбі з фейками РФ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: