Євродепутатку з Люксембургу покарали за цькування підлеглих, її засудив прем'єр країни

Середа, 19 квітня 2023, 19:00

Прем'єр-міністр Люксембургу Ксав'є Беттель у середу засудив депутатку Європарламенту від своєї країни, на яку цього тижня вдруге наклали санкції через цькування своїх співробітників.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на Politico.

У вівторок євродепутатку Моніку Семедо, яка раніше була членкинею партії прем’єра Люксембургу, з групи Renew Europe покарали стягненням добових у розмірі 338 євро на десять днів.

"Я повинен засудити таку поведінку. Це рішення Європейського парламенту, і я його поважаю. Кожен акт цькувань має бути покараний – незалежно від того, чи це хтось, кого я знаю, чи ні", – заявив Беттель на пресконференції у Страсбурзі.

Семедо має можливість подати апеляцію на санкції, але невідомо, чи вона зробить це.

Представник Renew Europe у коментарі Politico зазначив, що група завжди буде підтримувати процес Європейського парламенту, а ситуація із Семедо буде обговорюватись "у відповідних органах нашої групи після завершення офіційної процедури".

Як нагадує Politico, Моніку Семедо не вперше карають у Європарламенті через некоректне ставлення до персоналу.

У 2021 році їй заборонили брати участь у парламентській діяльності протягом 15 днів, а також позбавили добових за "психологічне переслідування". Після цього євродепутатка вийшла з політичної партії Беттеля.

Як повідомлялось, бельгійська влада звернулася до Європарламенту з проханням зняти недоторканність з грецького євродепутата Алексіса Георгуліса після того, як співробітниця Єврокомісії подала скаргу про сексуальні домагання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: