Віцеканцлер Німеччини від "Зелених" розкритикував акції кліматичних активістів

Середа, 19 квітня 2023, 20:10

Віцеканцлер та міністр економіки Німеччини Роберт Габек, який належить до "Зелених", гостро розкритикував активістів ініціативи "Останнє покоління" за їхні акції протесту.

Про це повідомляє Spiegel, пише "Європейська правда".

Габек зазначив, що такими акціями, які зазвичай обирає ініціатива "Останнє покоління", активісти лише розколюють суспільство.

"Ці акції дратують людей, розділяють суспільство. І у цьому сенсі вони не сприяють захисту довкілля", – зазначив міністр.

Він зауважив, що протидія змінам клімату – це завдання, яке стоїть перед усім суспільством, а радикальні форми протесту шкодять цьому. 

На противагу Роберт Габек згадав рух, започаткований Гретою Тунберг – "П’ятниці задля майбутнього", зазначивши, що такі форми протесту здатні об’єднувати людей. 

Коментар Габека з’явився у контексті анонсу чергової акції від руху "Останнє покоління" – активісти хочуть якомога більше ускладнити рух у Берліні, вимагаючи більш рішучої кліматичної політики від уряду. 

Нагадаємо, 1 квітня у Римі затримали трьох активістів з ініціативи "Останнє покоління", які вилили у фонтан в центрі міста чорну рідину, що мала символізувати нафту.

У Швейцарії учасники ініціативи нещодавно блокували важливий тунель.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: