Євродепутатка на акції у Тбілісі підтримала затриманого через протести проти "іноагентського" закону

фото, відео
Неділя, 2 квітня 2023, 12:44

Сотні людей зібрались у суботу ввечері біля державної канцелярії Грузії на акцію підтримки Лазаре Грігоріадіса, якого арештували у справі у зв’язку з березневими протести про так званого законопроєкту про "іноагентів".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на портал Netgazeti.

Організатором мітингу виступила партія "Європейська Грузія", крім прихильників політичної партії, у ній брали участь й інші представники громадянського суспільства.

Учасники акції вважають, що уряд Грузії вирішив влаштувати показове покарання, щоб залякати молодих людей і позбавити їх бажання виходити на протести.

 
Фото: Netgazeti

Символом акції стала фотографія, яку активно тиражували проурядові канали, розраховуючи викликати негативну реакцію в суспільстві. Голова "Грузинської мрії" Іраклій Кобахідзе після цього назвав 21-річного Лазаре людиною "порушеної орієнтації".

 
Фото: Netgazeti

На акцію прийшла і депутатка Європейського парламенту Віола фон Крамон, яка розкритикувала слова Кобахідзе.

За чотири години акції у Тбілісі на допомогу Лазаре Грігоріадіса було зібрано майже 20 тисяч ларі (понад 7,8 тис. доларів) для оплати послуг адвокатів і для підтримки сім'ї.

Як відомо, 21-річного Григоріадіса поліція затримала в ніч проти 29 березня, а 31 березня суд засудив його до попереднього ув'язнення. За версією МВС, хлопець кидав "коктейлі Молотова" у співробітників поліції на мітингах 7-9 березня. Також його звинувачують у тому, що 9 березня навмисне підпалив автомобіль моделі Toyota Corolla, що належить МВС.

Нагадаємо, парламент Грузії 10 березня провів офіційну процедуру, яка "вбила" законопроєкт про "іноагентів", що спричинив масові протести.

Про те, чи достатньо цих поступок для того, щоб заспокоїти протест, і як протести змінять Грузію та її шанси на європейське майбутнє читайте в статті Проміжна перемога європейської Грузії: чого досягли протести у Тбілісі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: