Італія може заморозити активи сина губернатора РФ, що втік від правосуддя

Четвер, 20 квітня 2023, 17:58

Міністр юстиції Італії Карло Нордіо в четвер оголосив, що італійські правоохоронні органи вивчають можливість замороження активів Артема Усса – сина губернатора Красноярського краю Росії, який втік від італійського правосуддя.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на інформагентство Agenzia Nova, про це Нордіо заявив на брифінгу в парламенті.

Італійський міністр насамперед відкинув твердження, що прокуратура могла завадити рішенню суду про звільнення Артема Усса з-під варти, назвавши "єрессю" твердження про те, що Міністерство юстиції має право оскаржувати судові ухвали.

Також, за словами Нордіо, Італія отримувала запити про екстрадицію Усса і від Сполучених Штатів, і від Росії – там паралельно відкрили кримінальне провадження проти росіянина, аби завадити його потраплянню до США.

Прем’єрка Італії побачила "аномалії" у втечі з країни сина російського губернатора

Після повернення бізнесмена в Росію "ми подивимося, чи зможемо ми принаймні вжити заходів щодо його активів в Італії", зазначив очільник італійського Мін’юсту, додавши, що "ведуться поглиблені розслідування для перевірки можливості застосування процедури заморожування (активів. – Ред.)".

Раніше Нордіо ініціював дисциплінарне розслідування щодо трьох суддів апеляційного суду Мілана, які ухвалили рішення відпустити з-під варти сина губернатора Красноярського краю РФ Артема Усса, після чого він незаконно виїхав до Росії.

Артем Усс був затриманий у жовтні 2022 року в аеропорту Мілана за запитом Вашингтона. У США його звинувачують у порушенні санкцій і відмиванні грошей. У березні італійський суд дозволив екстрадувати Усса до США. Уже наступного дня після цього син красноярського губернатора втік з-під домашнього арешту. На початку квітня стало відомо, що Усс повернувся в Росію.

Італійські правоохоронці підозрюють, що до втечі Усса причетні спецслужби РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: