Євродепутатка, яку оштрафували за цькування підлеглих, подасть на Європарламент до суду

П'ятниця, 21 квітня 2023, 21:02

Депутатка Європарламенту від Люксембургу Моніка Семедо, яку цього тижня вдруге оштрафували за цькування персоналу, в п'ятницю заявила, що оскаржуватиме рішення про санкції через суд.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", йдеться в поширеній заяві від імені Семедо.

Як заявила євродепутатка, рішення Європарламенту про санкції щодо себе вона оскаржить у Суді Європейського Союзу.

"Вона очікує, що суд визнає безпідставність висунутих проти неї звинувачень і порушення її основоположних прав", – ідеться в заяві.

Семедо також сказала, що "рішуче заперечує" звинувачення проти себе, стверджуючи, що "суттєві докази" її невинуватості комітет, що й ухвалив рішення про покарання, нібито проігнорував.

Євродепутатку з Люксембургу покарали за цькування підлеглих, її засудив прем'єр країни

Також євродепутатка стверджує, що їй відмовило в можливості давати свідчення в присутності адвоката, а президентка Європарламенту Роберта Мецола відмовився вислухати її версію подій.

Речник Мецоли в коментарі Politico відмовився обговорювати заяву Семедо, але додав, що "вона, звичайно, має право звернутися до суду".

У вівторок євродепутатку Моніку Семедо, яка раніше була членкинею партії прем’єра Люксембургу, з групи Renew Europe покарали стягненням добових у розмірі 338 євро на десять днів.

У 2021 році їй заборонили брати участь у парламентській діяльності протягом 15 днів, а також позбавили добових за "психологічне переслідування". Після цього євродепутатка вийшла з політичної партії Беттеля.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: