Папа Римський заявив про секретну місію в справі миру в Україні, в яку залучений Ватикан

Понеділок, 1 травня 2023, 08:20

Ватикан бере участь у секретній мирній місії, щоб спробувати покласти край війні між Росією і Україною.

Про це заявив у неділю Папа Римський Франциск під час польоту додому після триденного візиту до Угорщини, передає "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

"Існує місія, яка зараз здійснюється, але вона ще не є публічною. Коли вона стане публічною, я розкрию її", – сказав Папа Римський.

"Я думаю, що мир завжди досягається через відкриття каналів. Ви ніколи не зможете досягти миру через закриття. ... Це нелегко" – додав він.

Папа додав, що говорив про ситуацію в Україні з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном та з митрополитом Іларіоном, представником Російської Православної Церкви в Будапешті.

Відколи Росія вторглася в Україну в лютому 2022 року, Франциск практично щотижня благає про мир і неодноразово висловлював бажання виступити посередником між Києвом і Москвою. Його пропозиція поки що не призвела до жодного прориву.

Папа Римський Франциск, якому 86 років, раніше заявляв, що хоче відвідати з мирною місією не лише Київ, але й Москву.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся з Папою Римським у Ватикані в четвер і повідомив, що обговорив з ним "формулу миру", запропоновану президентом України Володимиром Зеленським.

Шмигаль також попросив про допомогу в репатріації дітей, вивезених до Росії.

"Святий Престол готовий це зробити (допомогти репатріювати дітей), тому що це правильно. Всі людські жести допомагають, але жести жорстокості не допомагають. Ми повинні зробити все, що в наших силах", – сказав Франциск в літаку.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск у суботу зустрівся з українцями, які втекли від російського вторгнення в Угорщину, і сказав біженцям, що інше майбутнє можливе.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: