Уряд Німеччини надасть федеральним землям ще мільярд євро на біженців

Четвер, 11 травня 2023, 11:57

З державного бюджету Німеччини цього року додатково виділять мільярд євро на витрати федеральних земель, пов'язані з прийомом, розміщенням та утриманням біженців.

Про такий попередній результат саміту представників федерального та земельних урядів повідомив канцлер Олаф Шольц, пише "Європейська правда" з посиланням на DW.

Загалом витрати на біженців, включно з тими, які прибули до Німеччини з України, мають становити 16 мільярдів євро.

Перед початком саміту землі домагалися повернення до динамічної системи фінансування, що існувала в Німеччині до 2021 року, за якої автоматично враховується поточна кількість прохачів притулку в тій чи іншій землі, проте уряд відхилив цю пропозицію.

Довгострокове вирішення проблеми фінансування витрат земель на біженців готує робоча група з представників федеральної та земельної влади. Рішення очікується в листопаді. Проміжні результати роботи планується обговорити у червні на черговій зустрічі глав федерального та земельних урядів.

Після закінчення саміту Шольц зазначив, що мільярд євро повинен бути витрачений насамперед на цифровізацію роботи відомств у справах іноземців.

Нагадаємо, станом на кінець березня 2023 року статусом тимчасового захисту в країнах ЄС скористалися 3,9 мільйона біженців з України. Найбільше прийняла саме Німеччина.

Європейська комісія раніше повідомляла, що готова вжити необхідних заходів для подальшого продовження Директиви про тимчасовий захист для українських біженців, якщо це буде необхідно, до 2025 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: