Молдова не пустила російського найманця, який хотів транзитом проїхати в Україну

Субота, 13 травня 2023, 14:13

Прикордонна поліція Молдови повідомила, що не пустила в країну російського найманця, який хотів транзитом дістатись до України.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на заяву молдовської прикордонної поліції. 

За словами відомства, загалом за добу 34 іноземці отримали відмову у в'їзді у Молдову. Серед них був і громадянин Росії з інтернаціональної бригади "П’ятнашка". Поліція затримала росіянина в кишинівському аеропорту, йому заборонили в'їзд. 

"Іноземця виявили в потоці пасажирів Міжнародного аеропорту Кишинева і він мав намір дістатися до України транзитом через територію нашої країни. Громадянин не мав права перетинати державний кордон, і після вжитих фільтраційних заходів був повернутий повітряним транспортом до країни походження", – повідомила прикордонна поліція Молдови. 

Батальйон "П'ятнашка" – незаконне збройне формування, сформоване переважно з абхазців. За час війни в Україні це з’єднання воювало у лавах російських бойовиків.

Нагадаємо, нещодавно глава так званого представництва невизнаного Придністров’я у Росії Леонід Манаков закликав Росію збільшити чисельність її "миротворців", пояснюючи це зростанням безпекових ризиків.

У Кишиневі після цього поставили під сумнів право Манакова виступати з такими зверненнями. 

Читайте також на цю тему: Чому Молдова не хоче йти до НАТО та як планує здолати Придністров’я.



Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: