CNN: ЗРК Patriot має "незначні" ушкодження, інспектори США його обстежили

Середа, 17 травня 2023, 17:20

Американська сторона у вівторок направила інспекторів для перевірки зенітно-ракетного комплексу Patriot, який міг зазнати ушкоджень після ракетного обстрілу Росії.

Про це з посиланням на трьох американських посадовців у середу повідомив телеканал CNN, пише "Європейська правда".

За даними джерел CNN, пошкодження системи ППО Patriot після російської ракетної атаки під Києвом є "мінімальними" або й "незначними". Сама система продовжує функціонувати, причому неушкодженим залишився її радар – один із найважливіших елементів.

Ще не встановлено, як саме зазнав ушкодження Patriot – уламками російської ракети, що була збита, чи безпосереднім її влучанням. Офіційно Київ заявляв, що збив усі ракети, які Росія запустила під час останньої атаки.

Білий дім наразі не підтверджує ураження ЗРК Patriot в Україні

Раніше CNN і Reuters із посиланням на джерела повідомили про пошкодження ЗРК Patriot під час російської атаки в ніч проти вівторка. Україна й США почали обговорювати, як найкраще полагодити систему.

За даними джерел CNN, ушкодження, ймовірно, можна буде полагодити на місці без необхідності вивезення установки до США.

Patriot вважається однією з найсучасніших систем протиповітряної оборони США, в тому числі проти літаків, крилатих і балістичних ракет. До її складу зазвичай входять пускові установки разом з радарами та іншими допоміжними засобами.

Як відомо, РФ вже атакувала американську систему ППО гіперзвуковими ракетами, зокрема 4 травня, але невдало. Натомість українські військові, як підтвердив Пентагон, перехопили ракету за допомогою системи Patriot.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: