Близького до Путіна ексканцлера Німеччини не запросили на ювілей власної партії

Субота, 20 травня 2023, 12:45

Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН) не запросила на святкування свого 160-річчя в Берліні колишнього канцлера Герхарда Шредера, відомого близькістю до президента Росії Владіміра Путіна.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Zeit.

Як заявив генеральний секретар СДПН Кевін Кюнерт, поки Шредер "перебуває в такій близькості з палієм війни і агресором, як це можна було побачити буквально минулого тижня під час його візиту до російського посольства, в нас нема нічого спільного".

Кюнерт, однак, додав, що з відеоролика про історію німецьких соціал-демократів Шредера прибирати не будуть.

"Зрештою, розрив з Герхардом Шредером – це не історичний розрив, а теперішній розрив, який цілком очевидно пов'язаний із його позицією в контексті війни Путіна проти України", – підкреслив генсек СДПН.

Ексканцлера Німеччини не виключатимуть із партії після участі у заході посольства РФ 9 травня

Як відомо, Шредер був канцлером з 1998 по 2005 рік і лідером СДПН з 1999 по 2004 рік. Після того як його усунули з посади глави уряду, він багато років працював у російських енергетичних компаніях і досі вважається другом Путіна.

Шредер зустрічався з Путіним у Москві через кілька тижнів після початку війни, а потім ще раз у липні 2022 року. Після кожної зустрічі він запевняв, що Москва буцімто зацікавлена у припиненні війни.

Минулого тижня Шредер був присутній на прийнятті в російському посольстві 9 травня разом із лідером ультраправої "Альтернативи для Німеччини" Тіно Хрупаллою, тоді як багато інших німецьких політиків не були присутні на заході на знак протесту проти російської війни в Україні.

Після цього дружина колишнього канцлера Німеччини Со Йон Кім-Шредер, яка теж була на прийнятті, втратила роботу у компанії NRW.Global Business.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: