Зеленський обговорив з прем’єром Канади подальшу взаємодію в сфері безпеки і оборони

Неділя, 21 травня 2023, 10:08

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що зустрівся з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо на полях саміту G7 в Хіросімі.

Як передає "Європейська правда", про це він написав у неділю в Twitter.

"Хіросіма. Черговий день саміту країн G7 розпочав із зустрічі з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Обговорили подальшу взаємодію у сфері безпеки й оборони, ситуацію на фронті, навчання українських офіцерів у межах канадської тренувальної місії UNIFIER, важливість реалізації всіх пунктів української формули миру та євроатлантичну інтеграцію України" – написав Зеленський. Дякую

Він також подякував Джастіну Трюдо та Канаді за допомогу в розмінуванні українських територій і за оперативне опрацювання урядом Канади й канадськими виробниками запитів Києва.

У свою чергу Джастін Трюдо  на пресконференції в Хіросімі, коли члени країн "Великої сімки" завершують триденний саміт заявив, що Канада підтримуватиме Україну в її війні з Росією стільки, скільки буде потрібно.

Він також сказав, що Канада також продовжить тренувати українських військових, як вона це робить з 2015 року.

Як повідомлялося, після зустрічі президентів України і США Міністерство оборони США оголосило про виділення Україні додаткової безпекової допомоги для покриття критичних потреб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: