Варшава відреагувала на фейк Кремля про "участь" польських військових у війні в Україні

П'ятниця, 26 травня 2023, 13:51

У Польщі заявили, що влада РФ продовжує створювати фейки про нібито залучення чи плани залучення польських військових до війни в Україні.

Про це у Twitter написав уповноважений польського уряду з питань безпеки інформаційного простору Станіслав Жарин.

"Росія продовжує дезінформаційні операції проти Польщі та України. Кремль видає себе за Міністерство оборони України. Підроблений український документ має стати "доказом" участі Польщі у війні та підготовки до анексії західної України", – зазначив він.

За його словами, від імені начальника Генштабу ЗСУ росіяни сфабрикували документ з фейковою інформацією про нібито спрощення перетину кордону для польських військових, які хочуть підтримувати Україну.

"Документ має передбачити спрощений порядок в’їзду підрозділів міжнародного контингенту, які з’являться або будуть створені в Польщі", – додав Жарин.

Він нагадав, що Росія вже довгий час поширює фейки про підготовку "нападу" з боку Польщі на західні області України.

"Це чергова дезінформаційна операція, яка доводить, що Росія має намір продовжувати такого роду операції проти Польщі, розглядаючи їх як частину воєнних дій проти України", – наголосив Жарин.

Нагадаємо, у квітні жителям Литви надсилали фейкові листи від імені Міноборони, в яких вказувалось, що відбувається призов громадян Литви до армії, а після служби їх відправлять воювати в Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: