Вибух і масштабна пожежа на острові у Німеччині: пошкоджені декілька будинків та авто

фото
П'ятниця, 26 травня 2023, 15:19

У Німеччині на острові Рюген у Балтійському морі у одному з будинків для відпочинку стався вибух, внаслідок якого виникла масштабна пожежа: відразу декілька будинків та авто отримали пошкодження. 

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє видання Bild.

Близько 6:30 ранку в населеному пункті Путгартен стався потужний вибух, який розбудив місцевих жителів. 

Імовірно, вибухнув газовий обігрівач в одному з будинків для відпочинку. На щастя, на той час у будинку нікого не було, однак сила детонації була величезною. Будинок повністю зруйнований.

Уламки і каміння внаслідок вибуху розлетілися на кілька метрів, пошкодивши інші будинки в дачному комплексі на околиці села. Також було пошкоджено два автомобілі. На щастя, ніхто не постраждав.

 
Наслідки пожежі на острові Рюген
Фото: Ostseewelle

Вогонь спочатку перекинувся на сусідній будинок із солом’яним дахом, який також згорів дотла за кілька хвилин, а потім на сусідній багатоквартирний будинок. П'ятьом його мешканцям вдалося врятуватися. 

Ще 15 будинків були пошкоджені в радіусі понад 300 метрів.

За даними поліції, нещодавно у будинку, який вибухнув, проводили роботи на газовій трубі і газовому лічильнику. Наразі з'ясовують, чи стався вибух з чиєїсь необережності, чи причиною є технічний дефект.

Близько 70 пожежників залучили, щоб загасити полум'я і запобігти поширенню вогню на інші будівлі з солом’яними дахами. Муніципалітет організував місце прийому постраждалих мешканців у приміщенні будинку культури.

Будинки в Путгартені мають переважно солом'яні дахи, які є особливо вразливими до вогню.

Представник поліції оцінив загальний збиток у щонайменше один мільйон євро.

У березні повідомлялося, що яхта, яку вважають пов’язаною з підривом газопроводів РФ у Балтійському морі, пришвартована на стрілці Буг на німецькому острові Рюген

Нагадаємо, у Німеччині минулий рік став рекордним за кількістю підривів банкоматів з метою пограбування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: