Голова МЗС Угорщини підтримав Вучича на провладному мітингу й поговорив сербською

відео
П'ятниця, 26 травня 2023, 22:36

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто у п’ятницю виступив у Белграді на мітингу на підтримку сербського президента Александра Вучича.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Telex.

Під час неоголошеного виступу на провладному мітингу на підтримку президента Сербії Сійярто заявив, що "замість історичної ворожнечі між Угорщиною та Сербією зараз існує історична дружба", і що "угорський народ тепер бачить сербів як братній народ".

"Коли сербська команда грає проти когось, крім нас, ми завжди вболіваємо за сербів", – сказав він під оплески присутніх. Також він особисто подякував Александару Вучичу за налагодження сербсько-угорських відносин і відзначив "зразкове" ставлення до угорської громади в сербській Воєводині.

Як зазначає Telex, свій кількахвилинний виступ Сійярто читав сербською з аркуша, при цьому неправильно вимовляючи один зі звуків так, що його мову можна було прийняти за словацьку.

Як повідомлялось, десятки тисяч людей зібралися в п'ятницю в столиці Сербії на великий мітинг на підтримку президента Александара Вучича, який зіткнувся з безпрецедентними протестами після масових розстрілів у Белграді.

Співробітникам державних фірм та установ наказали взяти вихідний, щоб прийти на мітинг перед будівлею парламенту. Деякі з них розповіли, що їх попередили про загрозу втратити роботу, якщо вони не візьмуть участь у мітингу. 

На ньому Вучич заявив, що йде з посади голови Сербської прогресивної партії, яку обіймав 11 років, але відмовляється відправляти у відставку уряд під тиском масових протестів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: