Глава МЗС Чехії: ЄС має бути готовий до холодної конфронтації з РФ у майбутньому

Понеділок, 29 травня 2023, 20:28

Російський імперіалізм є проблемою майбутнього, і Європейський Союз повинен бути готовим до холодної конфронтації з Росією.

Про це заявив міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський в понеділок у Братиславі під час панелі на міжнародній конференції Globsec, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Novinky.

"На майбутнє проблема не лише в (президенті Росії Владімірі – ред.) Путіні, а в російському імперіалізмі. Ця країна не знає, де вона закінчується і де починається. ЄС повинен бути готовим не до відкритої конфронтації з Москвою, а до холодної конфронтації з Росією, щоб мати можливість зупинити російський вплив", – сказав Ліпавський.

Глава чеської дипломатії додав, що певні торговельні відносини з Росією будуть можливі, але спочатку необхідно захистити Європу від ідеї злого російського імперіалізму.

"Росія становитиме загрозу для Європи протягом наступного десятиліття. Ми повинні бути здатні протистояти їй. Мати відповідний оборонний потенціал і систему безпеки", – сказав Ліпавський.

Ліпавський зустрівся в Братиславі з главами дипломатії Словаччини та Австрії. Міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Влаховський заявив, що він і його колеги домовилися підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Чехії вважає, що у разі поразки України Росія не зупиниться і піде далі в Центральну Європу, тому Захід має надавати Україні все необхідне.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: