В результаті пожежі у чеському Брно загинули вісім людей

фото
Четвер, 4 травня 2023, 09:34

Вісім людей загинули під час нічної пожежі в житлових контейнерах у чеському місті Брно.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє видання Novinky.

Речник поліції Павел Шваб повідомив, що пожежа спалахнула в 12 пов'язаних між собою контейнерних будиночках. Пожежники боролися з вогнем більшу частину ночі.

 
фото Пожежної служби Південної Моравії

"Пожежа, ймовірно, почалася після 2 години ночі, ми прибули на місце о 2:30 і почали гасити її чотирма водяними струменями", – сказав Ян Дворжак, речник пожежної служби Південної Моравії. Пожежники розбирали конструкції та гасили приховані осередки загоряння до ранку.

На місці події також працювали рятувальники. "Ми відправили на місце події три машини, в тому числі інспектора дорожньої поліції, але нікому не змогли допомогти", – сказала Міхаела Ботова, прессекретар рятувальників.

За словами місцевих жителів, у контейнерах спали безхатченки. "Я бачив їх тут раніше, вони були п'яні. Але вони на це не заслужили", – розповів один із перехожих.

Територія навколо вулиці Плотної є популярним місцем для безхатченків. Місце, де, за задумом муніципалітету, навколо обіцяного роками нового залізничного вокзалу виросте новий Південний район, є неорганізованим простором, де безхатченки шукають прихистку від негоди.

Восени 2020 року всього за кілька сотень метрів від нині згорілих контейнерів у припаркованому вагоні живцем згоріли четверо людей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: