Литва планує розширити армію, створивши дивізію у сухопутних військах

Понеділок, 8 травня 2023, 16:20

Державна рада з оборони Литви в понеділок, 8 травня, схвалила пропозицію про створення дивізії в сухопутних військах армії країни.

Як пише "Європейська правда", про це заявив головний радник президента Литви Гітанаса Науседи з питань нацбезпеки Кястутіс Будріс, повідомляє LRT.

"Після оцінки загроз ймовірного основного сценарію відновлення російських сил, у відповідь на регіональні оборонні плани НАТО, ухвалено рішення схвалити пропозицію міністра оборони щодо створення підрозділу чисельністю до дивізії в сухопутних військах", – сказав Будріс.

За його словами, згідно з планами дивізія може бути сформована вже до 2030 року.

"Мета полягає в тому, щоб...до 2030 року мати в Литві повністю боєздатну дивізію за підтримки союзників, яка могла б, як визначено, вести оборонні операції та реалізовувати план, передбачений у документах про колективну оборону", – сказав Будріс.

Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас також повідомив, що союзники по НАТО пообіцяли виділяти створюваній дивізії певне озброєння доти, доки Литва не придбає своє.

Раніше повідомлялося, що уряд Естонії істотно збільшив верхню межу чисельності особового складу Сил оборони воєнного часу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: