Лідери ЄС зустрінуться зі Столтенбергом перед самітом цього тижня

Вівторок, 27 червня 2023, 21:23

Голова Європейської ради Шарль Мішель у вівторок розіслав запрошення лідерам держав-членів Європейського Союзу для участі в саміті 29 і 30 червня.

Текст листа-запрошення є в розпорядженні "Європейської правди".

Зустрічі очільників держав Євросоюзу передуватиме обід із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, із яким "ми зможемо обмінятися думками з питань глобальної та європейської безпеки".

За словами Мішеля, однією з ключових тем обговорення на саміті ЄС стане повномасштабна війна Росії проти України. У цьому контексті він згадав спробу заколоту ПВК "Вагнера", а також підрив Росією Каховської ГЕС.

"За цих обставин ми ще більше підтвердимо нашу відданість підтримці України стільки, скільки буде потрібно, зокрема шляхом надання стабільної фінансової та військової допомоги", – підкреслив голова Євроради.

"Ми також повинні обговорити шляхи подальшої інтенсифікації міжнародної підтримки української "формули миру", – додав він.

Серед інших тем для обговорення на зустрічі Європейської ради будуть європейська безпека й оборона, економічна політика ЄС, протидія нелегальній міграції, відносини з Китаєм, країнами на південь від Європи, а також Західними Балканами.

Напередодні топ-дипломат ЄС Жозеп Боррель визнав, що Європейський Союз поки що не має стратегії на випадок непередбачуваних політичних подій в Росії, але аналізує ситуацію і розглядає можливі сценарії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: