Швейцарія приєдналася до частини 11-го пакета санкцій ЄС проти Росії

Середа, 28 червня 2023, 15:01

Швейцарія приєдналася до 11-го пакета санкцій, запроваджених ЄС у зв’язку з війною Росії проти України, у частині санкцій проти фізосіб та компаній.

Про це йдеться у комюніке Федеральної ради Швейцарії, що є у розпорядженні "Європейської правди".

Федеральна рада отримала повідомлення Федерального департаменту економіки, освіти й науки (DEFR), що відповідає у тому числі за санкції, про розширення санкційних заходів проти Росії. Зміни набудуть чинності з 18 години 28 червня.

Швейцарія таким чином приєднується до нових санкцій ЄС, оголошених 23 червня щодо 71 фізичної особи і 33 юридичних осіб.  

Це означатиме замороження активів та заборону для фізосіб в’їздити на територію Швейцарії, як і їхати через країну транзитом.  

Крім того, Швейцарія врахувала зміни до санкцій ЄС, які внесли 13 березня, що стосувалися померлих осіб та двох дублікатів. 

Що стосується заходів з 11-го пакету, спрямованих на боротьбу з обходом вже діючих санкцій, Федеральну раду 28 червня "проінформували про зміни та календар роботи з метою впровадження нових заходів". 

Одночасно стало відомо, що Федеральна рада не дозволила реекспорт майже сотні танків Leopard 1, які готувалися модернізувати у Німеччині та передати Україні. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: