Україна приєднається до санкцій ЄС через дестабілізацію Молдови

Четвер, 29 червня 2023, 20:19

Україна та низка інших держав, що прагнуть стати членами Європейського Союзу, поінформували Раду ЄС про наміри приєднатись до санкційного режиму, пов’язаного із дестабілізацією Молдови.

Про це в четвер заявив високий представник ЄС із зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель, повідомляє "Європейська правда".

До санкцій ЄС через дестабілізацію Молдови, за словами Борреля, приєднуються Албанія, Боснія і Герцеговина, Північна Македонія, Україна та Чорногорія, які є країнами-кандидатами на вступ.

Крім того, намір приєднатись до санкцій Раді Євросоюзу висловили члени Європейської асоціації вільної торгівлі та члени Європейської економічної зони – Ісландія, Ліхтенштейн і Норвегія.

Швейцарія приєдналась до санкцій за дестабілізацію Молдови

"Вони забезпечать відповідність своїх національних політик рішенню Ради. Європейський Союз бере до уваги це зобов'язання і вітає його", – додав топ-дипломат ЄС.

Нагадаємо, 30 травня Рада Європейського Союзу вперше ухвалила регламент про запровадження санкцій у межах нового санкційного режиму за дестабілізацію Молдови.

Під санкції ЄС потрапили молдовські олігархи-втікачі Володимир Плахотнюк та Ілан Шор, топ-депутатка партії "Шор" Марина Таубер, а також колишній заступник голови Генінспекторату поліції Георгій Кавкалюк, який перебуває в розшуку в Молдові, та російський бізнесмен Ігор Чайка.

Читайте також: Молдова йде на війну з агентами Кремля. Що означає заборона ключової опозиційної партії країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: