Голова Міноборони Німеччини закликав Китай перестати вербувати колишніх німецьких льотчиків

Неділя, 4 червня 2023, 12:43

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус під час зустрічі з китайським візаві Лі Шаньфу припинити вербування колишніх німецьких військових льотчиків для підготовки збройних сил КНР.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

За словами Пісторіуса, на зустрічі з Лі в межах безпекової конференції "Діалог Шангрі-Ла" в Сінгапурі він "чітко дав зрозуміти, що очікує негайного припинення політики" вербування ексльотчиків Люфтваффе.

Міністр оборони Німеччини заявив про недоцільність ізоляції Китаю

Німецький міністр додав, що його китайський візаві не заперечив практику наймання колишніх німецьких військових льотчиків, але применшив її значення.

Також Пісторіус сказав, що вказав голові Міноборони КНР на важливість підтримки порядку в Індо-Тихоокеанському регіоні, заснованого на правилах, і підкреслив важливість свободи судноплавства в регіоні для збереження морських проходів і торгових шляхів відкритими.

Напередодні німецький портал Spiegel опублікував розслідування, згідно з яким колишні льотчики винищувачів Люфтваффе роками тренували китайських військових пілотів.

Спецслужби Німеччини вважають дуже ймовірним, що льотчики передавали експертні військові знання, як-то секретну оперативну тактика німецьких збройних сил і НАТО – і можливо, навіть відпрацьовували сценарії нападу, які Китай може вважати корисними для наступу на Тайвань.

Після цього Міністерство оборони Німеччини пообіцяло перевірити відомості, озвучені у ЗМІ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: