Президент Сербії анонсував "важливі новини" у середу на тлі антиурядових протестів

Вівторок, 6 червня 2023, 17:55

Сербський президент Александар Вучич заявив, що в середу ввечері оголосить "надзвичайні новини" для громадян, звинувативши учасників масових антиурядових протестів останніх тижнів у відмові від діалогу.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Вучич сказав у відеозверненні, викладеному в Instagram.

На відео, окрім сербського президента, присутні прем’єр-міністерка Ана Брнабич і віцепрем’єр, міністр фінансів Сініша Малі.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Президент Сербії заявив, що організатори акцій протесту нібито десять днів не відповідають на його пропозицію про зустріч і переговори, тоді як "не можна гаяти часу, коли йдеться про нашу Сербію".

"Саме тому в прийдешні дні ми представимо нові плани, нові програми, великі ідеї, а ще надзвичайні новини для наших громадян. У середу (7 червня – ред.) ми розкриємо і покажемо все, про що я кажу", – анонсував Вучич.

Прем’єрка Сербії на тлі протестів: Я готова піти у відставку, рішення – за президентом

Нагадаємо, у Сербії п'ятий тиждень поспіль тривають масові антиурядові протести, викликані двома масовими розстрілами на початку травня.

Серед вимог протестувальників – відставка вищих посадових осіб, зокрема президента Александара Вучича, і відкликання ліцензій у проурядових ЗМІ, які транслюють матеріали із зображенням насильства, а також дають в ефір виступи кримінальних авторитетів і воєнних злочинців.

Сам Вучич відійшов від керма своєї популістської партії на тлі планів сформувати ширший політичний рух, відмовившись задовольняти вимоги протестувальників.

Читайте більше тут: Сербія міряється мітингами: що загрожує владі проросійського президента Вучича.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: