Байден запевнив, що США не матимуть проблем із фінансуванням допомоги Україні

Четвер, 8 червня 2023, 21:39

Президент Сполучених Штатів Джо Байден вважає, що американське фінансування для підтримки України триватиме й далі попри можливі дискусії в Конгресі.

Про це він сказав у четвер на пресконференції разом із прем’єр-міністром Британії Ріші Сунаком у Білому домі, передає кореспондент "Європейської правди".

Американський лідер наголосив, що Вашингтон і його союзники доклали зусиль, аби безперервно підтримувати Україну на тлі повномасштабного вторгнення Росії, й "з огляду на ситуацію, що склалась зараз, ми оптимістичні".

"Я впевнений, що в нас буде фінансування для підтримки України стільки, скільки буде потрібно, і це буде реальним, навіть якщо в Конгресі будуть голоси проти", – зазначив Байден.

Білий дім не планує просити додаткове фінансування для України: Необхідні ресурси є

Він сказав, що обговорював питання війни в Україні з представниками Конгресу – зокрема й тими, хто скептично відгукувався про подальшу підтримку Києва.

"Я говорив їм: якщо ми припинимо підтримку України, Росія не зупиниться на Києві, й навіть мої критики погоджуються, що це так", – додав він.

Нагадаємо, раніше деякі посадовці адміністрації президента США, законодавці й співробітники Конгресу неофіційно висловили занепокоєння тим, що кошти на підтримку України можуть закінчитися до середини літа.

Водночас у Білому домі запевнили, що у США є достатньо коштів для того, щоб продовжувати виділення допомоги Україні до кінця фінансового року, який завершується восени.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: